"Яскрава країна" відкриває нові таланти.В Трускавці пройшло масштабне творче дійство – п’ятий ювілейний фестиваль «Яскрава країна», котрий з року в рік курсує українськими містами, відшукуючи молодих і талановитих.

[17.01.2014]

Восьмого січня у нашому місті стартувало масштабне творче дійство – п’ятий ювілейний фестиваль «Яскрава країна», котрий з року в рік курсує українськими містами, відшукуючи молодих, талановитих і вправних. Цьогоріч у Трускавці організатори пообіцяли, що свято буде не лише яскравим, але й досить пізнавальним, позаяк дорослі завбачливо подбали про таку важливу складову дитячого відпочинку як екскурсії та ознайомлення з самобутніми українськими традиціями. Це залишило у пам’яті дітей незабутні враження. Але і саме творче свято видалося направду яскравим і неповторним.

Про те, що саме відбувалося під час перебування у Трускавці найяскравішої із усіх країн «Яскравої країни» переконливо свідчать барвисті фотознімки, котрі назавжди зафіксували у часі дитячі хвилювання, радощі та захоплення. Але і ним важко передати той масштаб емоцій, переживань та творче піднесення, котре пережили діти у нашому місті. Перші враження від знайомства з іншими учасниками діти отримали вже у день приїзду 8 січня. Саме під час першого дня перебування вони змогли поспілкуватися та поділитися враженнями під час дискотеки на Вечорі дружби, котрий відбувся у приміщенні танцзалу ПК ім. Т. Шевченка.

Наступного дня юні таланти ознайомилися з курортним містом. 9 січня в обідню пору відбулося благословення учасників фестивалю поблизу церкви св. Миколая, а також церемонія відкриття фестивалю на центральній площі міста. І хоч погода на різдвяні свята видалася зовсім не зимова, малечі усе ж вдалося не лише повеселитися, але й відчути справжню різдвяну атмосферу завдяки численним вертепам, до яких залюбки долучилися учасники свята.

День 10 січня був сповнений зовсім інших емоцій. Насамперед це переживання і хвилювання під час конкурсного дня. Юних талантів у цей день було поділено на два гурти. Перегляд хореографічних колективів відбувся у великій концертній залі ПК ім. Т. Шевченка, після якого пройшли майстер-класи з хореографії. А вокалісти у цей час, розділившись на два блоки, демонстрували свої таланти у концертному залі санаторію «Карпати».

Вже 11 січня, котре у переліку заходів значилося конкурсним, став насправді відпочинковим і пізнавальним для юних учасників. Діти мали можливість не лише перепочити від виснажливих конкурсних програм, але й отримати масу цікавої інформації про історію міста курорту, та творчість видатного митця Михайла Біласа (відбулися екскурсії у музеї міста). А от для журі та організаторів цей день видався направду досить важким, бо годі було сподіватися на таку кількість яскравих і талановитих учасників! Тому обирати найкращих було зовсім непросто. тим більше, що одні учас­ники вражали компетентне журі творчими знахідками, інші – демонстрували відмін­ні навички і майстерність, дивували справжнім про­фесіоналізмом. Методична нарада та прес-конфере­нція виснажили дорослих учасників фестивалю не менше, ніж дітей – їх конку­рсна програма. Тож гарним завершенням суботнього дня для усіх учасників став вечірній концерт у залі ПК ім. Т. Шевченка «Яскравий вечір із зіркою фестивалю». Участь у концертній програмі взяли зіркові гості Арсен Мірзоян та інші.

Наступного дня у неділю усі юні таланти яскравого свята змогли по-справжньому розслабитися і відчути себе зірками. На великій сцені у Палаці культури ім. Т. Шевченка відбувся очікуваний усіма підсумковий концерт за участю членів журі, зірок естради та учасників фестивалю, на якому було виголошено назви й імена найкращих колективів та вокалістів. І не тільки. На призерів фестивалю очікували дипломи та подарунки. І звісно, без подарунків не залишилися прихильники та глядачі, бо на їх долю випала шалена, драйвова і барвиста феєрія, котра, всупереч усім незгодам та непорозумінням, принесла у наше місто і товариство яскраву чарівну казку.

У фестивалі взяли участь талановиті діти з усіх куточків України, а також з Росії, Білорусії, Молдови і навіть В’єтнаму.

Гран-прі вибороли народний художній колектив «Дитяча опера» з Києва та народний театр сучас­ної хореографії «Фенікс» із Запоріжжя.

ЗАТ «Трускавецькурорт» також долучився до відзначення талановитої дітвори. Окремі грамоти отримали учасники хореографічних колективів з міста-побратима Слов’янська Донецької області (ансамбль естрадного танцю «Едельвейс» та зразковий ансамбль народного танцю «Пролісок» ПК Слов’янської ТЕС). А також пам’ятними призами було відзначено хореографічні колективи з Росії «Юность», «Детство» та «Чудеснікі» (міста Брянськ та Санкт-Петербург відповідно). Від імені керівництва та колективу товариства грамоти вручив директор ПК ім. Т. Шевченка Михайло Кіселичник.

Призові місця посіли два трускавецьких колекти­ви – дитячий хореографічний ансамбль «Золоті діти» дитячої школи мистецтв та клуб спортивного бального танцю «Volta», а також вокалісти місько­го Народного дому Ліліана Грица, Наталія Бегін та Марта Зварич.

 

версия для печати
Яскрава країна