8 причин поїхати на відпочинок в Українські Карпати - курорт Трускавець.

14.11.2019

Чим та кому корисне гірське повітря?

1. Збільшується насиченість крові киснем. За рахунок цього, при двотижневому перебуванні, число еритроцитів збільшується на 12-15%, а показники гемоглобіну - на 15%.

2. Гірське повітря містить іони озону і кисню саме в тому співвідношенні, яке забезпечує його цілющими властивостями. Іонізовані частинки, потрапляючи в дихальні шляхи, знищують збудників хвороб. Такий склад повітря володіє антисептичними, антивірусними, фунгіцидними та сечогінними діями.

3. Перед гірським повітрям відступає хронічна втома, депресія, порушення сну. При вдиханні цілющого повітря в організмі підвищується рівень ендорфіну - гормону щастя і задоволення.

4. Завдяки особливостям повітря прогулянки на свіжому повітрі у горах є чудовою нагодою для людей, які прагнуть скинути зайві кілограми. Енергетичні витрати збільшуються.

5. Якщо ви недавно перехворіли або перенесли хірургічне втручання, то перебування в середньогір'ї підвищує стійкість організму до зовнішнього впливу, знижується ризик розвитку ускладнень.

6. Перебування в горах корисно для підвищення працездатності, поліпшення витривалості.

7. Для жінок, які планують народження дитини, гірський клімат корисний тим, щоб зменшити ймовірність розвитку токсикозу. Люди, які страждають підвищеною метеочутливістю, після повернення з гір почуваються значно краще протягом тривалого часу.

8. З вікон санаторіїв «Кристал» та «Алмаз» м. Трускавець відкривається чудовий краєвид на передгір'я Українських Карпат (Східних Бескидів), де нещодавно було відкрито гірськолижний комплекс «Буковиця». У зимовий сезон буде організовано безкоштовний трансфер від санаторіїв до комплексу, де можна прогулятись, відчути чисте повітря, насолодитися смаком карпатського чаю або глінтвейну. А також, випробувати нову гірськолижну трасу.

 

Тож, бережіть своє здоров'я і не відмовляйтесь від такого відпочинку, Ви варти того!