Масла для смаку і здоров’я.

11.11.2014

Оливкова олія (холодного віджиму)

Включивши в раціон це масло, ви активізуєте процеси омолодження організму - це багатюще джерело антиоксидантів (провітаміну А, вітамінів Е, К і поліфенолів). Вживання оливкової олії також позитивно позначається на стані серцево-судинної системи і травлення.

Ідеально підходить для салатів із свіжих овочів. Оскільки при високій температурі це масло не окислюється його можна використовувати і при смаженні.

 

Масло волоського горіха

Сприяє підвищенню імунітету, зміцнює нервову систему. Лікарі рекомендують вживати це масло людям, страждаючим гіпертонією, атеросклерозом, ішемічною хворобою серця, діабетом.

Масло волоського горіха використовують при приготуванні соусів (холодних - при нагріванні масло гірчить) і в якості заправок для салатів. Змішавши це ароматне масло зі спеціями і додавши до макаронів, ви отримуєте вишукане і просте у приготуванні блюдо.

 

Льняна олія

Олія з насіння льону - унікальне джерело полі ненасичених жирних кислот омега-3 (в такій кількості вони містяться тільки в цьому маслі). Особливо корисно це масло для жінок, так як сприяє нормалізації гормонального фону в критичні дні, поліпшується стан в період клімаксу.

Додавайте в каші, вінегрети і салати. Виробам з тіста це масло надає особливий аромат і приємний золотистий відтінок.

 

Масло зародків пшениці

Це масло є рекордсменом за вмістом вітаміну Е (антиоксидант) серед усіх натуральних продуктів. Регулярне вживання масла зародків пшениці очищує організм від шлаків і токсинів, омолоджує його і покращує репродуктивну функцію.

Продукт має високу біологічну активність, тому при приготуванні заправки для салатів його додають у невеликих кількостях.

 

Масло авокадо

Багате лецитином - важливим будівельним матеріалом для нашого серця, нервів та мозку. Лецитин важливий для правильної роботи печінки, підшлункової залози та статевої системи, поліпшує засвоєння організмом вітамінів А і Є.

Завдяки ніжному смаку і легкому аромату відмінно гармонує зі стравами з риби, курячого м'яса, морепродуктів.