Міжнародний день туризму

25.09.2015

Туризм - це не лише бажання побачити світ. Це і величезний пласт бізнесу, ставка яка може окупитися, а може і розорити людину, фірму, країну, тому в 1925 році була створена Всесвітня туристична організація. Багато разів її перейменовували, штаб-квартиру переносили в різні міста світу (зараз це Мадрид), мінялося кількість країн-учасниць, але суть залишалася завжди колишньою - Всесвітня туристська організація. Вона потрібна для того, щоб туризм був доступний кожному, безпечний, захоплюючий і приносив прибуток. Наприклад, у 2001 році перший космічний турист Денніс Тіто заплатив за свій політ космічному агентству 20 мільйонів доларів, облетівши землю по орбіті 128 разів. За кожне коло він заплатив 150 тис. доларів. Зробивши цей політ він не разу не пошкодував про витрачені кошти.

У 1970 році 27 вересня був прийнятий Статут організації, який і обґрунтував дату свята. У 1979 році Генеральна асамблея організації оголосила про дату Всесвітнього дня туризму щорічно 27 вересня. У цей день проходить безліч заходів у всіх куточках світу: урочисті зустрічі і нагородження, кращих серед тих, для кого туризм - бізнес, вигідні пропозиції і день знижок на квитки для тих, хто подорожує, а також всілякі конкурси, зльоти, фестивалі на підтримку розвитку цій області життя.

Це свято дозволяє звернути увагу державних властей і народу на проблеми країни примушує покращувати основи життя, впливає на економічний розвиток. Існують країни, які живуть тільки за рахунок мандрівників, і їм життєво необхідно розвиватися в співтоваристві інших держав, які діляться своїми знахідками в галузі туризму.

В Україні День туризму відзначається з 1998 року згідно з Указом Президента № 1047/98. Туризм відіграє значну роль у житті країни. Завдяки розвитку туризму Україна стає все більш відомою в світі як держава з багатою історією і культурою.

Мандруйте і пізнавайте навколишній світ із задоволенням!